Dawson vs Gallas

eastupperblocks billede
Online

For at undgå for mange lange beskeder i replikboksen... Prøver jeg nu at ta' ved lære og flytte lidt over i forum Smile ... Hmhmhm .. Håber det bliver taget godt imod.

Emnet er DAWSON vs GALLAS... som er en "duel" der er blevet luftet mange gange siden sæsonstarten.

For mig er det IKKE noget som kan stilles så klart op som en duel mellem de to. Det er helt forkert i mine øjne.

1) AVB kom til os med meget kritik i Chelsea... Specielt den måde han gik ind dér og prøvede en foryngelselseskur fra starten som bl.a. jævnligt gik ud over Terry og Lampard.

2) Samtidig er AVB's stil meget boldbesiddende og opbyggende fra de bagerste kæder... At de skal kunne spille med og være en del af hele spilkonceptet.

3) Når en ny træner kommer til, vil han som regel gerne se alle spillere an og gi' alle der er inde omkring førsteholdet en frisk chance for at byde sig til. For at skærpe konkurrencen.

Så vidt jeg husker var Dawson skadet i lang tid i slutningen af sidste sæson og kom først tilbage henover sommeren. Så han har givetvis ikke været på toppen fra starten af AVB's tid.

Vi hentede Vertonghen.. Som er i en klasse for sig selv... Caulker kom tilbage fra Swansea i en brølstæk forfatning og Gallas har også været i god form og samtidig kan man ikke tage den erfaring fra ham, som han har og at han er bedre med fødderne end Dawson.

Da BAE også blev langstidsskadet.... Og Parker det samme..... og endda Kaboul. Så gav det anledning til en konstallation hvor Vertonghen røg til venstre fra start og Gallas var foran i køen til dirigentpladsen i midterforsvaret.

Både fordi Vertonghen blev fjernet og Caulker som ung 20-årig havde brug for en super rutineret mand ved siden af sig.... Gallas spillede godt fra starten af sæsonen. Det kan man ikke tage fra ham og AVB.

At anførerbindet også sad på ham, ser jeg ikke som noget dramatisk. Men mere som at to ledere i Dawson, Parker ikke var klar fra start... Og at f.eks Vertonghen var ny i klubben/venstreback fra start.

Ligesom med Friedel.... så ved vi jo godt... og også AVB... at Gallas ikke er en fremtidens mand/anfører. Men specielt de to har været vigtige i begyndelsesfasen hos AVB, som forlængede arme og med deres erfaring.

Alt respekt for Dawson i den tid han har været hos os... Han er en klubmand og Spurs mand... Det kan man ikke tage fra ham... Jeg synes dog før at vi kan rykke os kvalitetsmæssigt... Så må man regne med konkurrence og det skal man også tackle sig igennem. Når BAE og Kaboul kommer tilbage, så har vi igen et scenarie hvor der IKKE automatisk kan forventes at spille..... Hvor man skal kæmpe for sin plads. Og kan forvente anderledes opsætninger alt efter modstander og form...

DET ER VEL OGSÅ DET DER BLEV EFTERLYST SIDSTE SÆSON.... Mere rotation og mere kamp om pladserne ??? ..... Derfor tror jeg også at vi har mere energi end normalt når vi kommer til den sidste halvdel af sæsonen.

INGEN KAN SPILLE ALLE KAMPE ...(Hmhmhm Friedel) ... Alle vil komme i brug i en lang sæson... Og vi har utroligt mange strenge at spille på bagtil specielt... Det skal vi glæde os over. Og det skal alle spillere kunne forstå.

(At der så var QPR-historien med Dawson i august, var med til at stille det skarpt op overfor Gallas.. At AVB nu havde valgt Gallas frem for Daws.... Jeg kan ikke se at det er den duel det kommer an på... Caulker, Vertonghen og Kaboul spiller helt klart også en rolle her... Alt respekt for Dawson og det han har bidraget med i i sin lange tid hos os... Så kan jeg ikke se at han AUTOMATISK skal være foran i køen.. Men kan han holde højt niveau, skal han ha' chancen som alle andre... Som vi også ser nu, hvor Gallas har tabt niveau på det seneste og også har alderen imod sig.)

COYS !!!!!

 

31 kampe med Tottenham: 19 sejre, 4 uafgjorte, 7 nederlag (1 afbrudt kamp  - gæt selv hvilken)

Bogges billede
Offline

Meget fint og klogt indlæg. Det er her jeg klart melder ud at jeg er helt enig.

Det kommer an på hvem vi har klar til de enkelte kampe, hvem er vi oppe imod o.s.v. Der er behov for mange spillere i forsvaret, der vil givetvis igen komme nogle skader og vi vil igen se folk ude af positioner. Men der er behov for alle mand i en lang turnering og hvem der er bedst, bliver bare ham der får flest kampe. Alle vores forsvarere vil få spilletid, ikke kun Gallas og Dawson. Vi har efter min mening inden grund til at sælge Dawson i januarvinduet, med mindre der kommer en bedre ind på holdet.

kish-kashs billede

 Fedt med en tråd Wink

Er enig i det meste, håber blot at gallas får en lang pause

Ethievants billede
Offline

Thumps up east upper på den... 

for min skyld, må vi godt sælge Gallas, hvis vi bare køber en naturlig venstreback, med venstre ben ;-) 

synes ikke det er nødvendigt at have 5 midt stoppere i truppen... 

eastupperblocks billede
Online

kish-kash skrev:

 Fedt med en tråd Wink

Er enig i det meste, håber blot at gallas får en lang pause

Spiller de andre på højt niveau.. Vertonghen, Caulker, Dawson, Kaboul (når han er tilbage) ... Så tror jeg ikke på at Gallas kommer tilbage fast... Specielt p.g.a. hans alder.... Men tror bare at han er vigtig at ha' omkring truppen. Han kan lære fra sig ligesom Friedel og Parker kan.... Og som King kunne, selvom han var skadet konstant. Gallas har trods alt været med til pokaler og titler på allerhøjeste niveau. Så han ved hvad der kræves. Selvom alderen trykker ham.

De typer er vigtige .... Hvis ikke på banen til kamp, så i det mindste til træning, i omklædningsrummet... Og i en lang sæson hvor de kan få en kamp i ny og næ, når det kniber.

Dermed ikke sagt at Dawson skal væk.... Han skal blot levere på højt niveau... Og levere til kamp, når han nu har fået en fod inde. Så vil han også spille jævnligt. Jeg tror bare ikke vi skal forvente at se ham i hver kamp, med den fight vi har for disse forsvarspladser.... Den eneste jeg tror der tilnærmelsesvis kommer tæt på en "fast" plads bagtil er Jan Vertonghen.... Simpelthen fordi han er på verdensklasseniveau og har en utrolig høj level. Selv når han har en dårlig dag. Og det er disse typer vi skal ha' flere af for at rykke os fremad. Derfor har vi også brug for en playmaker på topniveau til at supplere Démbele.... Og derfor har vi også brug for en topangriber til at supplere Ade/Defoe.

Vi vil også klart se mere rotation når vi har alle tilbage fra skader end vi f.eks gjorde under Harry... Hvilket i mine øjne er super.... Det giver mere konkurrence, holder alle skarpe/friske og langt de fleste vil føle at de spiller en rolle i en eller anden form....

 

 

31 kampe med Tottenham: 19 sejre, 4 uafgjorte, 7 nederlag (1 afbrudt kamp  - gæt selv hvilken)

Ethievants billede
Offline

http://www.bold.dk/nyt/Mellemfornoejet-Dawson-knokler-paa-i-Spurs

mhs billede
Offline

synes det er fedt at Gallas er sat af, er så træt af hans attituder. Men behold ham som backup sæsonen ud, han er for gammel til at kunne indbringe noget ved et salg

 

Klinsmann: Tottenham is and always was about entertainment. They want to have a blast, they want to move forward. It's just fun to see."

Hoddles billede
Offline

Fint indlæg og jeg er overordnet enig i betragtningerne. Kan ikke blame AVB at han har brugt Gallas meget her i starten grundet formdyk og skader hos de andre CB´ere, men at han blev gjort til anfører var en pinlig eklatant fejl, uagtet at han har leder egenskaber.

Som massiv Dawson støtte, fryder det nuværende hieraki i de bagerste rækker mig, men er da heller ikke så blåøjet at jeg ikke kan se scenariet for mig, når Kaboul er klar igen.

Derfor bliver det nok desværre til et vintersalg af awesome Dawson, hvilket selvfølgelig vil være bedre end at han rådner på bænken for os, det fortjener han ikke. Så må ´Arry lige smide nogle thai/indiske(?) billioner efter ham.

 

kcs billede
Offline

Jeg ved ikke hvor stor en leder Gallas egentlig er, hvis ikke han spiller. Uden at vide det, så forestiller jeg mig at han sagtens kan have en ret arrogant og sur holdning, hvis ikke han spiller. Personligt tror jeg ikke at han giver ret meget fra sig. Her tror jeg faktisk at Dawson (også) slår ham. Derudover ikek et ondt ord om Gallas, som selvfølgelig har spillet skidt de sidste kampe. Synes generelt han er dygtig, men som mange andre forstår jeg ikke at Dawson ikke spiller mere.

Jeg mener Dawson med hans lederevner, sin nærkampsstyrke og sit hjerte bør være en vigtig del af truppen - eller i hvert fald foran Gallas. Jeg mener dog også at Kaboul og JV er fran ham - og ser Caulker som minimum på samme niveau (ham er jeg vild med!!)

Jeg håber vi beholder Dawson, fordi jeg mener og tror han stadig har rigtig meget at byde ind med - også selvom vi under AVB spiller bolden meget rundt i de bagerste kæder....

Lindbergs billede
Offline

Dawson var i 2010 nok den bedste midterforsvar vi havde, når han er tilbage på det niveau så er han en sikker starter. Jeg synes Dawson gjorde det rigtig fint mod west ham, og hvis han fortsætter sådan så er det langt fra sikkert kaboul slår ham af når han engang er klar.

Dawson er måske ikke den aller bedste med føderne, men han kan forsvare og bruge hovedet som få andre. Afgjort vores bedste CB lige nu.  Og så har han hjertet i klubben. Han afslog at skifte til QPR selvom AVB ønskede det.

Lindbergs billede
Offline

 AVB vil stadig gerne af med Dawson Sad

"Villas-Boas has refused to rule out the prospect of defender Michael Dawson linking up with Redknapp again.

"I think if that possibility arises we will have to consider it," he said.

http://www1.skysports.com/football/news/11675/8291019/Jermain-Defoe-not-leaving-Spurs-for-QPR-and-Harry-Redknapp-Andre-Villas-Boas

kcs billede
Offline

Jeg fatter det ikke. Til sommer er Gallas færdig, og så står vi med JV, Kaboul, Daws, Caulker... det vil være stærkt!

eastupperblocks billede
Online

Hvis man kan få gode penge for Daws... Ja, undskyld mig... QPR er sikkert villige til at give en del... Så skal man da OVERVEJE det. Specielt hvis det betyder at man kan få ekstra penge til klasse i andre områder... Og specielt hvis det frigør muligheder for at reagere allerede i januar.

Venstre back, Playmaker, angriber, højre back, konkurrence til Lennon.... Der er mange andre steder der trænger til mere bredde på højt niveau.... CB-pladsen er jo så rigeligt besat lige pt.

Derfor kan Gallas jo godt blive ofret til sommer for en anden én.... Hvis det er det der fiskes efter ? Smile

 

31 kampe med Tottenham: 19 sejre, 4 uafgjorte, 7 nederlag (1 afbrudt kamp  - gæt selv hvilken)

eastupperblocks billede
Online

Ovenpå Liverpool-kampen kan vi vist godt lukke Dawson vs Gallas tråden og konstatere at BEGGE er bag i køen som 4/5. valg.... Kan man ikke aflevere simple bolde og kan man ikke styre spillet fra de bagerste rækker. Så er det bare ikke godt nok på højeste niveau og med den boldbesiddende stil vi skal køre med.... Det forplanter sig til hele opspillet og der kommer ikke ro og flow i det når modstanderen presser på....

Alt skal IKKE hvile på Dembélé centralt.... Der skal de bagerste hjælpe til. Som man f.eks ser Agger gør. Rush op ad banen, spilfordeling... Beckenbauer-stil.

Derfor er BAE savnet.... og derfor er Vertonghen vores klare styrmand i centerforsvaret når BAE er tilbage eller når Naughton kan bidrage.... Vertonghen har netop den evne vi savner. Og så må Caulker/Kaboul slås om den anden plads ved siden af Jan V.

Jeg må ærligt sige at 10 mil. fra QPR for Dawson i januar, så synes jeg vil skal sælge. Bruge dem på klasse f.eks på playmaker positionen eller venstreback eller en angriber.

Og så Gallas som 4. valg indtil sommer, hvor han så skal skippes væk.... (For han er opbrugt nu.)

Hvis vi er kolde og kyniske.... Uanset klubånd og alt hvad Daws har bidraget med, så mener jeg godt vi kan undvære ham. Det er ikke nok med tacklinger og hovedstød mod tophold og godt spillende mandskaber. Det rækker til kampe mod Stoke, Norwich, QPR o.s.v.

Man skal altså kunne omgås bolden og bidrage til opspillet... Ellers går det ikke. Gælder både Daws og Gallas.. !!!

Det er fint nok at smide sig i bolde med fysik og kamp... Skal til klart... Gør de begge. Men meget af det pres vi kommer under og mange af de situationer og usikkerhed der opstår skyldes at vi ikke kan holde på bolden og få ro og omtanke.

Sorry guys....

31 kampe med Tottenham: 19 sejre, 4 uafgjorte, 7 nederlag (1 afbrudt kamp  - gæt selv hvilken)

kcs billede
Offline

Jeg er både enig og uenig, East. Jeg mener at kampen i går også skyldes at Sandro, Dempsey og Defoe ikke kunne holde på bolden. Det betød et kæmpe pres mod den defensive linie. Men det er korrekt at hverken Gallas eller Dawson er specielt stærke med fødderne - og der er heller ingen tvivl om at de øvrige midterforsvar vi har, er væsentligt stærke med bolden end både Gallas og Dawson.

jeg mener vi skal holde fast i Dawson, som udgangspunkt. Jeg mener at hans nærkampsstyrke og fight er en vigtig kompetence for os. Også under AVB og hans til.

I forhold til prisen på Daws, så er alle spillere vel til salg for den rette pris - groft sagt. Man bør da lytte seriøst til alle gode bud, sådan generelt set...

kish-kashs billede

 Jeg er helt enig east, det var skræmmende at se på i går. jeg sad ligefrem og håbede at Naughton ville komme på banen istedet for en af de to så vi kunne skubbe Vertonghen ind og et på trods af at jeg langt fra er overbevist hvad angår Naughton.

Mem det er vores 2 anfører vi snakker om, og nettop derfor tror jeg det vil skabe alt for meget tumult at sælge Daws og sætte Gallas bagerst i køen midt i sæsonen. Det vil i i hvert fald kræve at der bliver udråbt en ny anføre som spillerne har tiltro til.

eastupperblocks billede
Online

kish-kash skrev:

 Jeg er helt enig east, det var skræmmende at se på i går. jeg sad ligefrem og håbede at Naughton ville komme på banen istedet for en af de to så vi kunne skubbe Vertonghen ind og et på trods af at jeg langt fra er overbevist hvad angår Naughton.

Mem det er vores 2 anfører vi snakker om, og nettop derfor tror jeg det vil skabe alt for meget tumult at sælge Daws og sætte Gallas bagerst i køen midt i sæsonen. Det vil i i hvert fald kræve at der bliver udråbt en ny anføre som spillerne har tiltro til.

Vi har jo oplagt anførermateriale i både Parker og Vertonghen.... Bale kan sikkert også.... Tror måske det er på tide at prøve noget nyt... Så vi kan rykke os noget mere. Nogle gange må man også komme videre i tankerne.

31 kampe med Tottenham: 19 sejre, 4 uafgjorte, 7 nederlag (1 afbrudt kamp  - gæt selv hvilken)

Ardiless billede
Offline

Parker har vel samme problem som Dawson; en bedre spiller er tilgængelig.