Michael "Cappo" Dawson

Anonyms billede

 Hey yiddos.

Jeg tænkte, at jeg ville høre hvad i tænker om vores kaptajn nede i bagkæden.
Dawson er en helt fantastisk kaptajn, men er hans evner på bolden en stor svaghed i vores store fokus på boldbessidelse og opbygning af spillet?

Han er en fantastisk forsvars general, men han får dog ikke sendt så mange bolde med hovedet i nettet, som han gjorde for nogen år siden. Han er meget usikker på bolden, og man ser ofte Dawson sende en lang bold ud over sidelinjen. 

Han er en super forsvarsspiller, og er god til, at undgå de helt store løbedueller. Men er hans evner som kaptajn og som spilstoper, gode nok til at forblive en start 11'er for Spurs?

Jeg føler, at vi burde holde på ham, da han er en fantastisk person, men jeg føler ikke han passer godt ind i AVB's nye taktik med Spurs.

Hvad syntes i?

ccs billede
Offline

Det er et helt legitimt spørgsmål at rejse, Markelholm - men det er samtidig også lidt lige som at stikke hovedet i en hvepserede Smile
Der er mange ting der taler for Daws, bl.a. hans erfaring, og deraf følgende mulighed for at inspirere de nytilkomne, og de yngre kræfter - samt ikke mindst hans fuldblodsindsats i alle 90+ minutter i alle kampe ...
Personligt ser jeg helst spillende midterforsvarere, der evner at indgå i shortpassingspillet, og som selv kan føre bolden frem ad banen .. Det er på ingen måde Dawson - nærmest tværtimod .. !!
I tidligere sæsoner har han haft en kedelig tendens til minimum at skulle have en 2-3 "hjerneblødninger" pr. sæson, med røde kort til følge - og ofte straffe til modstanderne .. Jeg synes, til hans ros, at han er blevet bedre til "at styre sig" - eller også er hans timing og spilforståelse blevet bedre og bedre !? Jeg synes i hvert fald ikke der er lige så mange "udfald" som der var tidligere .. !

Hvis Kaboul lykkes med at komme tilbage på sit gamle niveau, så har vi nu - efter indkøbet af Vlad - 4 stærke, solide midterforsvarere .. Jeg skal undlade at "rangere" dem, da jeg faktisk synes de alle har højeste niveau - men til gengæld temmelig forskellige spidskompetencer. Sagt så neutralt som muligt, så ville jeg dog nok ikke spille specielt mange kampe med Dawson fra start, hvis alle 4 i den ønskværdige situation altid var klar og på 100% .. Wink

Stefan Christensens billede
Offline

Jeg er enig i, at vi bør diskutere Dawsons berettigelse. I min verden handler det ikke om, at han er forfærdelig med bolden. Det ved vi, og det er en del af pakken, når vi vælger at bruge ham.

Til gengæld har jeg ingen forståelse for, at han skal ligge og slå afleveringer over 30-60 meter. De ender ude på tislkuerpladsen hver evig eneste gang. Spørgsmålet er så, om det er manglende selvkritik eller om AVB (mod al forventning) rent faktisk beder ham om det. I virkeligheden bør han jo bare trille den hen til Vertonghen, hver gang han får den.

COYSs billede
Offline

Jeg elsker Dawson og vil til enhver tid hellere have ham end alle mulige tekniske spillere fra kontinentet. Det der er galt med vores hold er netop, at vi tilsyneladende spiller short passing i det uendelige. Vi spillere lige så kedeligt som vi gjorde under d'herrer Gross og Ramos, og det er det, der er galt: Den efterhånden-helt-vildt-for-meget-overhåndstagende indflydelse fra kontinentet, både på og udenfor banen.

Nej, i stedet bør vi have flere spillere som Daws. Hjertet først og hjernen bagefter. Krydret med et par tekniske og hurtige spillere og en begavet 'passer' krydret med britisk inspiration og rygrad er dette den bedste kombi for fodbold med fart. At det så er utopi i moderne fodbold, er en anden sag Wink

Så det eneste ... absolut det eneste ... der der galt med Dawson, og som man kan klandre ham for, er, at han endnu har alle sine tænder i overmunden, hvilket der heldigvis kan rådes bod på Smile

kcs billede
Offline

Jeg er af den holdning, at når man gør plusser og minusser op omkring Daws, så går han klart i plus. Ja, han har da udfordringer omkring pasningsspillet og er ikke et teknisk vidunder...

MEN (!!) man må kreditere Daws for utrolig stor stabilitet. Han indgår - som anfører - i en af PLs bedste forsvar. Og ærlig talt - bortset fra Arsenal kampen, hvor Daws var helt væk, så har han vel været blandt de bedste og mest stabile spillere i denne sæson?

Hans hjerte, lederegenskaber (og dem har vi ikke mange spillere med), hans duelstyrke og hans ydmyge vilje til at ville spille for spurs (beviste han sidste sommer) gør ham til et sikkert valg ved AVB. Og en af mine favoritspillere.

... Og ifht skrevet ovenfor - hvornår har Daws sidst kostet straffe og rødt kort?

Lindbergs billede
Offline

Daws er ikke den perfekte forsvarsspiller, men hans hjerte er på det rigtige sted og han har den rigtige ånd - hvilket betyder en verden for mig! Lige nu har vi langt større problemer frem ad banen end i de bagerste rækker, så derfor synes jeg det er et lidt besynderligt tidspunkt at tage den her diskussion op.

Anonyms billede

 Lindberg, jeg er enig med dig i at det er i den offensive, vi mangler kvalitet for tiden. Men hvis du ligger mærke til når Dawson får bolden i fødderne, vælger han meget ofte at smide en lang håbløs aflevering, der ikke ligefrem gør det nemmere for vores offensive kræfter. Jeg ville bare lige have jeres mening om hvor vidt Dawson ødelægger vores spil, eller om hans helte ånd overrumpler hans fejl på bolden.

kcs billede
Offline

Jeg synes ikke vi ser den lange aflevering mere end et par gange pr. kamp. Og ærlig talt - det er da befriende at vi af og til prøver en lang pasning, der måske/måske ikke gør at vi isolerer en spiller. Alt det andet småspil har vist sig besværligt på hjemmebane, så i min verden er det fint at Daws (eller en anden) prøver at variere spillet - bare engang i mellem...

.... Og med det præg AVB sætter på holdet (om man kan lide ham eller ej) så tror jeg ikke man behøver at tvivle på at Daws har lang snor ved AVB. Han rejste sig efter modgangen i starten af sidste sæson - og står nu stærkere end måske nogensinde...

Hoddles billede
Offline

 Helt enig, den måde Daws kom tilbage på sidste sæson, efter at have været dømt total ude og ingen tillid have hos bossen, kan man kun beundre. Jeg har alle dage elsket ham, både for hans personlighed, klubhjerte og den måde han, som én af de få, kan lave en god gammeldags skraldemandstackling. 

Han bliver aldrig så elegant som Ledley, men for mig er han en mindst lige så stor spurs legende!

kcs billede
Offline

Nå, kampen mod Hull, her til aften, viste da at vi er væsentlig bedre med Daws end uden Daws...... Lad os begrave den debat en anelse...Wink

ccs billede
Offline

kc skrev:
Nå, kampen mod Hull, her til aften, viste da at vi er væsentlig bedre med Daws end uden Daws...... Lad os begrave den debat en anelse...Wink

Siger du hermed, at hvis Daws havde spillet istedet for Kaboul iaftes, så havde vi ikke spillet uafgjort, men vundet - og havde ikke givet så mange chancer væk i defensiven !?!?! Eller siger du at du mener vi spillede bedre mod Hull i søndags med Dawson, end i går uden ???
Uanset om du mener det ene eller andet - eller sågar begge dele - så må jeg erklære mig helt igennem uenig !!

Halils billede
Offline

 Jeg har tidligere været noget efter Dawson, men han har spillet ganske solidt på det seneste og jeg synes han har en berettigelse på Spurs holdet. Især det, at han har skåret voldsomt ned på hjerneblødningerne er godt.

I kampe, hvor der gåes til stålet og modstanderholdet står dybt og primært lever på kontraangreb/ballonbolde(hvilket der må siges, at der er en del af), så er Dawson fin at have. For lige netop at tackle og header, samt gå til stålet, der er han landsholdsklasse.

At han ikke er jordens bedste tekniker og den dårligste boldspiller af de tre øvrige centerforsvarer kan jeg leve med, da han tilbyder andre rigtigt gode kvaliteter.

kcs billede
Offline

@CC. Min kommentar var naturligvis skrevet med en vis portion humor. Jeg tror ikke at vi nødvendigvis havde slået Hull mere sikkert hvis Daws havde været med. Det tror jeg egentlig ikke.

Men jeg vil dog gerne gå så langt at hævde, at vi er stærkere på dødbolde MED Daws fremfor UDEN Daws. Og jeg vil også gerne hævde at Daws ikke havde sluppet hans mand ved 1-2 målet så let (og små-arrogant) som Vlad gjorde....

zachar260328s billede
Offline

Jeg er meget enig i at Vlad ser temmelig arrogant og nonchalant ud i visse situationer, og han har virkelig testet mit nervesystem de sidste 14 dage. Men han er absolut en teknisk dygtig og begavet forsvarsspiller, så mon ikke unoderne kan pilles af ham med en 30 minutters samtale på chefens kontor?

Jeg glæder mig stadig over Kabooms indsats i onsdags, og synes vi står stærkt i bredden med 4 pt skadesfri CB's. God fredag yiddos. COYS!

kcs billede
Offline

Jeg har indtil videre været godt tilfreds med Vlad. Ligner et godt køb. kan godt lide vi henter forsvarsspillere der sagtens kan føre bolden frem. Så IMO et rigtig solidt og stærkt køb.

.... men Daws er pt stærkere.....Wink

Mabbutts billede
Offline

 Dawson skal der bare være plads til og efter King's farvel, er Dawson for mig den ægte klubmand.

Dawson når aldrig helt op på Steve Perrymann og Garry Mabbut niveau, hvad angår Klublegender. Men, mindre kan også gøre det og jeg synes bare, at sådan en ægte Englænder, skal der altid være plads til i vores trup og i langt de fleste tilfælde - også i start 11'ern.

 

 

 

ccs billede
Offline

kc skrev:
@CC. Min kommentar var naturligvis skrevet med en vis portion humor. Jeg tror ikke at vi nødvendigvis havde slået Hull mere sikkert hvis Daws havde været med. Det tror jeg egentlig ikke.

Men jeg vil dog gerne gå så langt at hævde, at vi er stærkere på dødbolde MED Daws fremfor UDEN Daws. Og jeg vil også gerne hævde at Daws ikke havde sluppet hans mand ved 1-2 målet så let (og små-arrogant) som Vlad gjorde....

Enig i Dawsons store betydning i forb. med dødbolde - det ville være op ad bakke at fornægte det Wink
Jeg har store forventninger til Vlad - og jeg tror (for andet end tro kan det jo ikke være) faktisk ikke at det er arrogance når han ser så rolig og overskudsagtig ud, også i pressede situationer ... det er vist bare hans stil Smile Når han først er helt tilvænnet til PL tror jeg han bliver absolut topklasse - og måske sågar svær at holde på i mere end nogle få sæsoner (afh. af hvor langt vi selvfølgelig selv driver det Wink )

kcs billede
Offline

Jeg er sgu trist over Dawson salget, uanset jeg mener at tidspunktet er det rette, at han får en værdig afsked og at han ikke passer ind i Pochs stil.

Personligt kommer jeg til at savne hans Spurs-fighterhjerte, hans anførergen og hans 100 % commitment uanset kamp. Jeg er også sikker på at Dawson har haft en kæmpe rolle i omklædningsrummet, hvilket man også synes at læse ud af de pæne ord mange af vores spillere giver ham, på de sociale medier. Og derudover skal han hyldes for aldrig at klynke og altid kæmpe sig tilbage i start 11 - uanset manager.

Dawson er en legende og en ægte klubmand. Han fortjener en testimonial og han fortjener en kæmpe hyldest på WHL. Havde mange af vores spillere bare det hjerte og engagement som Dawson, så var vi langt. Han er en ægte YIDDO!

Mathuss billede
Offline

Here here

Jeg er også næsten helt trist, nu da han har taget sin afsked. Der findes mange bedre forsvarere derude og i klubben, men meget få kommer på hans niveau, når vi taler commitment og fighter-vilje. Han vil altid have en stor stjerne hos mig, og nu har jeg allerede et håb om at han en dag vender retur i en eller anden funktion i staben.

Michael Dawson is a YIDDO!

kcs billede
Offline

Jeg græmmer mig noget når folk latterliggøre Dawson. Ja, tiden var inde til salg - også for Dawsons egen skyld, men han har haft flere stærke sæsoner hos os.

Han var god sammen med King, han var forrygende i årene omkring CL. Mange af de store sejre vi vandt under Harry var med Dawson i start 11.

I fjor, hvor vi havde en piv-elendig sæson, da var Dawson en af de få, der rent faktisk gjorde det ok.

Hull har gjort et super køb.

jonasluffes billede
Offline

 Sympatisk fyr men bambi på glat is ....

Tak for alt

COYSs billede
Offline

Dawson var min favoritspiller, og jeg ville meget gerne have ham i klubben stadigvæk. Han var ikke tiltænkt en stor rolle sidste år, men han spillede over 30 kampe. Det ville garanteret ske i år også, idet Daws altid er klar, når de andre har ondt i benet.

Jeg anerkender, at han ikke passer til vores spillestil, ligesom jeg natuligvis anerkender hans mangler. Men jeg vil bare gerne se sådanne spillere i Spurs-trøjen. Han har autencitet, en storartet indstilling, klubhjerte og lederegenskaber.

Vores nye træner skal godt nok levere varen, når han sådan starter med at sælge min favoritspiller Smile

Flashps billede
Offline

Jeg er helt enig KC. Det er vemodigt at se en Spurslegende som Daws forlade skuden, uagtet at han desværre ikke har niveauet mere. Han så tung ud, og blev desværre udstillet sidste år af hurtige og vævre angribere, ligesom det ikke hjalp ham at vi spillede med en høj forsvarslinie.

Det sagt, så havde han bestemt sin brugbarhed når vi mødte hold med store og stærke angribere, ikke mange vandt luftdueller mod Daws!

Mest af alt, er det et af de sidste link til dengang vores forbedringsproces startede under Jol, nu er kun Lennon, og til dels Kaboul tilbage. Sidste år var der ikke rigtig nogen af vores spillere man kunne "føle" noget for, ingen man rigtigt kunne identificere sig med, og vidste havde Spurs i hjertet, lige på nær Daws.

Jeg ønsker Daws alt det bedste, og håber bestemt på en testimonial, samt forhåbentlig et job i klubben i fremtiden, a la Ledley Smile

Sidst men ikke mindst, kunne man måske forestille sig ham lave en "fejl", i sidste kamp i sæsonen mod Hull hjemme, hvis det betød at vi kunne komme i top4 Wink

Den største respekt!

bjarkehs billede
Offline

Rigtig klubmand - jeg kommer til at savne hans attitude. Men han har ikke niveauet til at spille den høje linje. Så spillemæssigt er den ikke længere. Kan godt forstå han vil spille hver weekend. Der er Hull et godt sted.

At jeg gerne havde beholdt ham som breddespiller er en anden sag, men kan godt forstå ham, da han kun er 30. Lidt tidligt at acceptere bænken!

COYS